As it is in heaven

Onze sponsoren:

Infoavond

Heb je de infoavond gemist? Dan kun je hier het spiekbriefje van Mieke nog even lezen.

Goedenavond allemaal

We gaan beginnen…  Met een nieuwe musical. En het wordt iets heel anders dan u gewend was de afgelopen jaren.


We hebben gekozen voor de verhaallijn van de film Zweedse film "As it is in heaven" van Regisseur Kay Pollak uit 2004 maar er is hier daar wel wat gewijzigd aan het script en naast Gabriëlla’s song uitgebreid met muzieknummers van deze tijd.


Over de inhoud van de film zegt Kay Pollak in een interview: de film viert het leven. Het leven dat hier en nu is. Naast deze boodschap komen tal van hedendaagse thema’s in de film voor zoals:
THEMA’S: VRIJHEID, GELOOF IN JEZELF (ZELFVERTROUWEN), FLEXIBILITIEIT, OVERWINNING, LIEFDE, DOORZETTEN, JALOUZIE, PESTEN..

Misschien dat we daarom deze film als leidraad voor de musical hebben uitgekozen.


Verhaallijn: jullie hebben het net gezien dat dirigent Daniël zijn leven als wereldberoemde dirigent wegens gezondheidsredenen niet meer kan en wil voortzetten. Na een ongelukkige jeugd keert hij uiteindelijk toch terug naar zijn geboortedorpje en start daar met het begeleiden van een koor.
Het koor wil een professioneel koor worden maar zij geloven er niet in dat zij dit zelf kunnen bereiken door gebrek aan zelfvertrouwen. Onderling heerst er rivaliteit en afgunst. Mensen worden gepest of worden onderdrukt in hun relatie. Daniël gaat op zijn eigen wijze met het koor aan de slag en haalt het beste bij iedereen naar boven en door hem worden ze niet alleen een professioneel koor maar leren ze ook inzien dat ze door in zichzelf te geloven alles kunnen en boven zichzelf uitstijgen en het leven wat ze nu leiden zin en waarde geven.
Het belangrijkste lied uit de film is dan ook Gabriëlla’s song met de boodschap: Mijn echte leven is nu, hier en van mij!

Teamvoorstellen:

Team bij elkaar gekomen als werkgroep Heavy Stuff:
Teamleden: Andries Piening, Ruud en Elvira Keller, Johan Roest, Hans van Oort, Henk Koning, Peter Balk, Frans van de Bos, Rob van Vliet, Irene Koek en Mieke Loef.
Regie: Andries en Mieke, assistent regie Elvira, Dirigent: Andries Piening, Productie: Hans van Oort. Creatieve ondersteuning: Ruud Keller en Johan Roest
Verder; Henk Koning Techniek en website, Peter Balk techniek en samen met Frans van de Bos PR, en Rob van Vliet is verantwoordelijk voor de band.

Uitvoering:

De uitvoering zal zijn 11, 12 en 13 april 2019, donderdagavond, vrijdagavond, zaterdagmiddag en zaterdagavond.


Aanpak:

We starten 21 september met de audities. Er zijn rolbeschrijvingen beschikbaar van alle rollen die er zijn: 16.  Bij deze rolbeschrijving staat wat voor rol het is en of je ook muzikaal onderlegd moet zijn. Na de auditieavond krijg je zo snel mogelijk te horen welke rol je krijgt.
Naast spelers hebben we nog meer mensen nodig. Straks zal Hans van Oort daar meer over vertellen.


Elke vrijdagavond wordt er geoefend in deze kerk van half 8 tot half 10 met als afsluiting een borrel.
We starten vrijdag 5 oktober.  Iedereen wordt via de mail en Social Media (FB en website) op de hoogte gehouden van de voortgang van de musical, het huiswerk en verdere ontwikkelingen.


Zoals ik net zei, is er naast Gabriëlla’s  song ook nog muziek bij de scenes geschreven door Andries en hij gaat nu een toelichting geven over het muzikale deel.

Compilatie uit de film en Gabriella's song in het (originele) Zweeds: