As it is in heaven

Onze sponsoren:

Een avontuur om te doen

Musical 'As it is in heaven' in de Ichthuskerk - een avontuur om te doen!


Vanaf het voorjaar van 2018 werkt een voorbereidingsgroep de plannen uit. Dat is een avontuur op zich. Maar eigenlijk zijn we al wat eerder begonnen.

Een blik achter de schermen.

Hoe komt zo´n musical-project tot stand? We nemen u mee naar het prille begin tijdens het kerkkamperen op camping Rustdam in Zoeterwoude. Het is juni 2017. Ds. Jaap van den Akker en zijn gezin kamperen mee.  
Bij de gezellige koffiepraatjes en grapjes boven een vers gehaalde krant bij de supermarkt in Zoeterwoude brengt Jaap ter sprake of het misschien niet weer eens tijd wordt voor een musical in onze wijkgemeente? Eh..ja... nou en of! Daar bewaren we allemaal warme herinneringen aan.

Maar welke musical dan.. en wie gaan dat doen? Dat was minder moeilijk dan verwacht. Kennen jullie de film 'As it is in Heaven'? Dat is een prachtig verhaal. En wie gaan dat doen? Nou, wij kunnen alvast een begin maken met plannen uitdenken.

Zo vormt zich een groepje van een paar mensen die het idee verder vorm geeft. Kan het in onze kerk of hebben we de aula van het ONC nodig? Hoe komen we aan de teksten? In de film wordt maar één lied gezongen. Daar kunnen wel een paar liedjes bij. Wie gaan dat uitdenken? Zo worden 'taken' verdeeld en het groepje wordt een kerngroep die af en toe bij elkaar komt.


Het stuk zoals in de film wordt gespeeld pasten we hier en daar flink aan om het op het podium van de Ichthuskerk te kunnen spelen. Dat was nog een hele klus! Liedjes werden uitgezocht en toegevoegd, de liedteksten toegeschreven naar ons verhaal. Een band werd samengesteld. Voor de muziek schreef Dries Piening nieuwe arrangementen, passend voor onze band. De regisseurs Mieke Loef en Dries Piening bedachten hoe de uitvoering moet worden en of dat haalbaar is. Met de kosters en de beheerders werden afspraken gemaakt over het gebruiken van de ruimten in de kerk. Onderwijl speelden allerlei vragen. Is het script al klaar? Dan gaan we het drukken. Hoeveel geld is er nodig - en komen we uit? We hebben sponsors nodig! Welke kleding trekken we aan? En welke attributen gebruiken we? En wie gaat daar voor zorgen?

Toen werd het september - tijd voor de informatiebijeenkomst en de audities. Velen meldden zich aan - als speler, als koorlid of als ondersteunend vrijwilliger voor allerlei taken. Er is zó veel te doen! Vanaf dat moment gingen de repetities voor de musical van start. Samen werken al deze mensen uit diverse wijken van Zoetermeer wekelijks aan hun gezamenlijk doel: schitterende uitvoeringen van het bewogen verhaal 'As it is in heaven'.